fbpx

Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox One zonder disclezer

Xbox

Volgens geruchten zou Microsoft niet alleen werken aan de opvolger van de Xbox One, maar volgend jaar ook twee nieuwe modellen van de Xbox One zelf op de markt brengen. Een ervan is een Xbox One zonder disc-lezer en dus enkel geschikt om gedownloade games te spelen.

Met de nieuwe, goedkopere modellen wil Microsoft een bredere markt gaan aanboren. Het is iets wat uitgevers al jaren doen als een console aan het einde van zijn levenscyclus komt. Een slim model op markt brengen om zo het toestel nog een laatste sprintje in de verkoop te brengen.


Beide consoles zouden een prijskaartje onder de 250 euro krijgen, waarvan de console zonder disc drive zelfs goedkoper kan worden dan 200 euro. Die laatste steunt dan ook volledig op een interne hard drive met digitale games. Wat dan met games die je al op disc hebt? Daarvoor zou een ‘Disc-to-Digital’ programma gelanceerd worden, waarbij spelers een fysieke kunnen inruilen voor digitale voucher code voor dezelfde game. Of veel gamers gaan toehappen, blijft natuurlijk de vraag.

Merk wel op dat beide consoles wel degelijk tot de Xbox One familie behoren. Ze behoren dus tot de huidige generatie en mogen niet verward worden met het Scarlett-prototype waar Phil Spencer eerder al over sprak. Ook van Project Scarlett zijn er volgens de geruchten twee modellen in de maak. Eentje daarvan is een traditioneel toestel met fysieke discs. Die andere zou zich toespitsen op streaming en zou dus ook veel minder sterke hardware bevatten.

Het is dus niet verrassend dat Microsoft zijn fans wil sturen door te experimenteren met nieuwe hardware. Al moet de uitgever toch uit zijn doppen kijken. Het zou niet de eerste keer zijn dat Microsoft zich de woede op de hals haalt door vreemde designkeuzes. Denk maar aan het fiasco bij de allereerste onthulling van de Xbox One.

Nu rest natuurlijk de vraag: wat denken jullie van een digital-only console? Gedaan met gamehoesjes die rondslingeren in huis? Of hoort een boekenrek vol gamedoosjes bij charme van gaming?

Een reactie achterlaten