fbpx

AMD: “Chiptekort houdt nog aan tot tweede helft 2022”

PS5 shortage AMD

Nog steeds op zoek naar een next-gen console? Dan is de kans groot dat die zoektocht nog een tijdje blijft duren. Technologiebedrijf AMD, dat zowel de processor als grafische kaart produceert voor de PS5 en Xbox Series X, voorspelt dat het chiptekort nog zal aanhouden tot de tweede helft van 2022.

Tijdens de Code Conference in Californië heeft Lisa Su, de CEO van AMD, laten vallen dat de bevoorrading van chips in de eerste zes maanden van 2022 nog moeizaam zal verlopen. Tegen de tweede helft van het jaar zou dat tekort grotendeels weggewerkt worden. Vanaf dan zal de productie in een paar nieuwe fabrieken op volle toeren draaien.


Consolebouwers, alsook andere fabrikanten, worstelen al een lange tijdje met een tekort aan componenten. Door de coronacrisis is de vraag naar pc’s, spelconsoles, smartphones, tv’s en andere electronica gestegen. Dat terwijl de productie van chips op een lager pitje draait.

Verschillende autofabrikanten legden bijvoorbeeld de productie stil wegens het tekort aan chips. Sony liet dan weer weten de productie teurg op te voeren dankzij een nieuwe voorraad aan chips en halfegeleiders.

Een reactie achterlaten