fbpx

Speler bereikt maximumlevel in Pokémon Go

Wereldwijd zijn mensen in de ban van Pokémon Go en natuurlijk vragen veel spelers zich af wat er gebeurt als je level 40 bereikt hebt. Wel, dankzij een Pokémon-jager die – weliswaar met cheats – het maximumlevel bereikte, weten we dat nu.

Redditor _Problemz deelde zijn prestatie op het subreddit van Pokémon Go. De kerel gebruikte een bot om zo snel mogelijk tot level 40 te geraken. Eenmaal hij dat bereikte, kreeg hij 40 Ultra balls, 40 Max Potions, 40 Max Revives, 40 Razz Berries, 4 Incense, 4 Incubators en 4 Lure Modules. Tot slot ontving hij ook 4 Lucky Eggs, die je XP voor een half uur verdubbelen. Met die laatste kan de speler geen hol meer doen, al kan het wel wijzen op een verhoging van de level cap in de toekomst.


Maar waarom zou je nu in godsnaam alle plezier uit de game halen door te cheaten? Ook daar heeft Luca een antwoord op:

“Kijk, ik speel geen Pokémon Go. Ik wilde alleen testen hoe ver ik kon geraken met mijn tool. En ik heb er veel van geleerd.”

Het bereiken van level 40 was dus eerder een experiment dan een methode om roem te verwerven. Vreemd, want overal is te lezen dat Luca de eerste trainer is die level 40 behaalt. Hoe hij de cheat-tool gebouwd en geprogrammeerd heeft, daar wilde hij niets over kwijt, maar de man loste wel wat technische details. Zo kreeg hij met de tool ongeveer 280.000 xp per uur en zijn zo’n 131 eieren uitgekomen voor een extra xp-boost.

Als je weet dat 1000 xp het grootste aantal ervaringspunten is dat je zonder cheats met één actie kan halen – waarvoor je al 10 km moet lopen om een ei uit te broeden – dan vragen wij ons toch af hoelang het zou duren om op een eerlijke manier de eindmeet te behalen. In totaal heb je 20 miljoen xp nodig, waarvan er 5 miljoen tussen level 39 en 40 zit. Behoorlijk zot.

Ach ja, misschien wordt het gemakkelijker eens Niantic alle andere generaties en misschien zelf trainer-battles toevoegt. En als jullie ons nu even willen excuseren, dan gaan wij die Drowzee vangen in onze tuin.

Een reactie achterlaten