fbpx

Britse overheid breidt onderzoek naar Activision-Microsoft deal uit

modern warfare 2 1

De Britse overheid heeft aangekondigd dat het de overname van Activision door Microsoft nog uitgebreider zal onderzoeken. Iets wat Sony verwelkomt, want de uitgever vreest voor de toekomst van de industrie na de overname.

De Britse overheid wil de overname nog strenger gaan onderzoeken en nagaan of het niet voor ongelijke concurrentie zal zorgen. Want de consument mag volgens de Britse overheid niet de dupe worden van deze grootschalige buy-out. Microsoft wil uitgever Activision Blizzard en al zijn gamefranchises kopen voor maar liefst 70 miljard euro.


De Britse overheid is vooral bezorgd voor de concurrentiemogelijkheden van Sony, mocht Microsoft een miljardenfranchise als Call of Duty in handen krijgen.

Sony is alvast in zijn nopjes met het extra onderzoek en bezorgde een kort statement aan de website GI.biz. Volgens Sony zou deze overname negatieve gevolgen hebben voor gamers, maar ook voor de de game-industrie.

Ook Microsoft loste een statement, waarin het nogmaals geruststelt dat ‘het op business vlak geen steek houdt om Call of Duty in de toekomst van PlayStation-consoles te weren, ‘gezien PlayStation het grootste gaming platform op de markt is’.

Al kan dat natuurlijk veranderen bij de launch van de volgende generatie consoles. Toegang tot Call of Duty kan immers doorslaggevend zijn bij een console-aankoop. En wie weet is de shooter tegen dan wel een Xbox-exclusive?

Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een vervolg.

Een reactie achterlaten