fbpx

‘BioWare stapt over op Unreal Engine 5 voor Mass Effect 5’

Mass Effect teaser

Het is mogelijk dat ontwikkelaar BioWare terug overstapt naar de Unreal Engine 5 voor de ontwikkeling van Mass Effect 5. Dat blijkt uit een vacature op de website van de studio.

Zo zoekt BioWare voor de vacature van Technical Franchise Director naar een kandidaat die ‘ervaring heeft met Unreal Engine 4+’. De studio gooit dus alle opties voor de science fiction RPG op tafel.


Voor de originele trilogie werd trouwens ook de Unreal Engine gebruikt, maar toen uitgever EA de studio overnam, stapte BioWare over op de Frostbite Engine van DICE. Die zorgde voor prachtige omgevingen in zowel Dragon Age: Inquisition, Mass Effect: Andromeda en Anthem. Al was de belichting, alsook de game-ervaring niet altijd optimaal.

Het is dan ook geen verrassing dat EA het onderste uit de kan wil halen voor dit project. Vooral omdat Anthem gigantisch flopte en Star Wars: Jedi Fallen Order bewees dat singleplayer games allesbehalve dood zijn.

Bovendien is de Unreal Engine 5 op maat gemaakt voor next-gen consoles. De tech demo ziet er alvast heerlijk indrukwekkend uit.

Een reactie achterlaten