fbpx

Zo indrukwekkend zien next-gen games er binnenkort uit

Vorig jaar pakte Epic Games uit met een indrukwekkende Unreal Engine 5 demo op PS5 en nu is het weer van dattum. In een video bestemd voor developers leggen de makers alle nieuwe tools van de next-gen engine uit. Ook voor gamers cool om te zien, want de toekomst van gaming ziet er veelbelovend uit.

De nieuwe tech demo heet Valley of The Ancient en toont onder andere een gevecht met een gigantische robot. Alles ziet er belachelijk indrukwekkend uit. De beelden die je ziet zijn volgens Epic Games afkomstig van de PS5 en Xbox Series X. 


Zoals je kan zien, levert het stukje technologie fantastische vergezichten, enorm gedetailleerde omgevingen en coole lichteffecten af. De engine kan dankzij de zogenaamde Temporal Super Resolution-technologie alle omgevingen in native 4K renderen zonder te processor zwaar te belasten. 

De video is behoorlijk technisch, maar voor gamers is de achterliggende tech demo best interessant. Als nieuwe games er werkelijk zo mooi gaan uitzien, staat ons nog een geweldige toekomst te wachten. Zeker als je weet dat deze tech demo de engine allicht nog niet helemaal tot het uiterste drijft.

Hieronder kan je ook enkel de speelbare gameplay van de demo bekijken. In tegenstelling tot de demo bovenaan, werd deze opgenomen op pc en niet op consoles. Wie de indrukwekkende PS5 demo van vorig jaar wil bekijken, kan dat hier.

Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten