fbpx

Pokémon vangen kan binnenkort met echte Pokéball

Pokémon Go vervulde wereldwijd een kinderfantasie door mensen zakmonstertjes te laten vangen in het echte leven. Het Amerikaanse bedrijfje GamerReality LLC wil die ervaring nu nog fysieker maken met de Trainer Ball, een echte Pokéball waarmee je de virtuele monsters kan vangen.

Hoe werkt het? Simpel. De bal heeft een bewegingssensor die je werpbeweging registreert, daarna detecteert de camera van je smartphone waar de bal belandt. Mik je de bal in buurt van de wilde Pokémon? Dan registreert de app het als een ‘hit’ en wordt het kleine monster gevangen. De Trainer Ball doet ook dienst als  powerbank om je smartphone op te laden.


Het technologiebedrijfje startte een Kickstartercampagne om de Trainer Ball zo snel mogelijk op de markt te brengen. En dat er interesse voor is, mag duidelijk zijn aangezien de crowdfunding-campagne zijn doel van 25.000 dollar al overschreed. Op het moment van schrijven staat de teller zelfs al op 32.000 dollar.

Wanneer die Trainer Ball dan op de markt komt? Dat is niet bekend. De makers hebben namelijk nog geen licentie-overeenkomst met Niantic en die is nodig om de Trainer Ball op de markt te kunnen brengen. We houden het voor jullie in de gaten.

 

Een reactie achterlaten