fbpx

Battlefield 4 plots weer enorm populair na onthulling Battlefield 2042

BF4 1

Een heleboel gamers lijken zich voor te bereiden op de komst van Battlefield 2042 door opnieuw ten strijde trekken in Battlefield 4. De toename van spelers is zelfs zo hard gestegen dat uitgever EA genoodzaakt was om de servercapaciteit van de game uit te breiden.

Community Manager Straatford maakt het nieuws bekend via de website van EA. Zo merkte de uitgever niet lang na de aankondiging van Battlefield 2042 dat het spelersaantal enorm gestegen was.


Daardoor werden de wachttijden op bepaalde servers een stuk langer. Als reactie vergrootte EA de servercapaciteit zodat spelers minder lang moeten wachten om deel te kunnen nemen aan een veldslag. Indien nodig zal EA de Battlefield 4 servers verder uitbreiden.

Dat spelers massaal Battlefield 4 gaan spelen : de game heet dezelfde moderne setting als Battlefield 2042 en kan je voor een bijzonder lage prijs kopen. Amazon Prime deelde recent de game gewoon gratis uit.

Wie helemaal into statistieken is: je kan de nieuwe piek perfect zelf zien via SteamDB. Opvallend is trouwens dat niet alleen Battlefield 4 ervan profiteert. Ook voor Battlefield 1 en Battlefield V zien we een zelfde tendens.

Gelukkig hoeven we de klassieke slagvelden niet lang te missen, want het gerucht gaat dat Battlefield 2042 een aparte modus introduceert met remasters van oude maps.

Battlefield 2042 staat gepland voor release op 22 oktober. Meer nieuws over de shooter vind je hier.

Een reactie achterlaten