fbpx

‘Battlefield 2042 krijgt aparte modus met remasters van klassieke maps’

Battlefield

Battlefield 2042 mag dan wel onthuld zijn, de geruchtenmolen rond de nieuwe shooter blijft draaien. Zo zou de game een nieuwe modus met de naam Battlefield Hub krijgen. Daarin kan je aan de slag met geremasterde maps en voertuigen uit vorige delen uit de reeks.

Het is insider Tom Henderson die de info deelde. Volgens de Amerikaan zijn de klassiekers volledig hermaakt met de Battlefield 2042 engine: “Alle animaties zijn volledig dezelfde als in de hoofdgame, maar je speelt op geremasterde maps met verschillende wapens en voertuigen uit de vorige delen in de reeks.”


Volgens Henderson wil DICE verder gaan dan gewoon klassieke maps terugbrengen. Henderson heeft opgevangen dat het niet louter gaat om een competitieve of zelfs gebalanceerde ervaring. Battlefield Hub wordt een sandbox game modus waarbij je allerlei maps, wapens en gamesoorten uit het verleden kan mix ’n matchen.

Battlefield Hub moet volgens Henderson de ultieme sandbox-ervaring worden, waar spelers los kunnen gaan met de geschiedenis van Battlefield. Zo kan je het bijvoorbeeld met een Battlefield 1 tank opnemen tegen een Battlefield 3 tank. Ook zijn er geen vaste klassen in de Battlefield Hub.

Natuurlijk is dit niet bevestigd door EA of door ontwikkelaar DICE. Tijdens de officiële reveal onthulde EA wel dat Battlefield 2042 drie verschillende game modi zal bevatten. De derde onbekende werd omschreven als ‘een nieuwe ervaring, ontworpen als liefdesbrief aan de fans van de serie’. Die Battlefield Hub-modus lijkt daar perfect bij te passen.

Wat denk jij? Coole toevoeging of niet? Battlefield 2042 ligt vanaf 22 oktober in de rekken.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten