fbpx

Bart De Wever is Pokémonjagers in Lillo spuugzat

Sinds Pokémon Go beschikbaar is in België, wordt het Antwerpse dorpje Lillo overrompeld door Pokémonjagers, omdat de zakmonstertjes er met bosjes te vinden zijn. Bart de Wever, de burgemeester van Antwerpen, is de situatie grondig beu. Hij neemt extra maatregelen zodat het gewone leven in het dorp terug zijn gang kan gaan.

Binnenkort zullen in Lillo namelijk opzichters in burgerkledij rondwandelen die foutparkeerders, wildplassers en sluikstorters bij de kraag moeten vatten. Lillo, dat slechts 34 inwoners telt, werd sinds het begin van de zomer overspoeld door Pokémon-jagers, wat het rustige dorpje omtovert tot een chaotische massa van mensen. Geen probleem als de Pokémon-toeristen zich netjes zouden gedragen, maar vaak zijn hun manieren ver te zoeken. Volgens burgemeester De Wever is het genoeg geweest:


“De wanhoopsberichten en de foto’s die ik krijg van de toestand in Lillo zijn ondertussen niet meer aan te zien. Op Pokémons jagen kan leuk tijdverdrijf zijn, maar dit is gewoon onaanvaardbaar. De lokale hype in Lillo neemt niet af en is ondraaglijk geworden voor de bewoners.”

De Wever roept Pokémonjagers op om hun gezond verstand te gebruiken, want hun gedrag kan soms echt niet door de beugel:

“Ik wil geen pretbederver zijn, maar alle jagers zouden die toestand in Lillo eens moeten bekijken en zich afvragen of ze dat zelf in hun straat zouden willen: drommen mensen die overal afval achterlaten, mensen die ’s nachts met huilende kinderen op de arm blijven rondlopen, hun (grote) behoefte doen in de bermen en tegen voordeuren, agressief gedrag… Al deze berichten zijn echt schrijnend.”

De burgemeester wil strenger optreden en dacht al aan de invoering van een avondklok, maar vindt dat bij nader inzien een tikkeltje overdreven. In Lillo gebeurt namelijk niets strafbaars, al wil De Wever wel wat meer respect voor de buurtbewoners:

“As je toch per se in Lillo wil gaan jagen, heb dan respect voor de bewoners en doe geen dingen die je ook niet in je eigen straat zou doen.”

Wees wel gewaarschuwd als je in de toekomst nog gaat jagen in het Antwerpse dorpje, want Bart De Wever houdt het niet bij een simpele oproep tot respect. Hij voert namelijk ook een nultolerantie in voor foutparkeerders en toezichters mogen actief zoeken naar wildplassers en sluikstorters om ze meteen een GAS-boete mee te geven.

Een reactie achterlaten