fbpx

Apple onthult VR/AR headset met prijskaartje van 3499 dollar

Apple pro vision

Tech-gigant Apple heeft eindelijk zijn mixed reality headset onthuld. Het toestel ondersteunt zowel virtual reality als augmented reality en luistert naar de naam Vision Pro. Prijskaartje van de nieuwe technologie? 3.499 dollar.

De Vision Pro werd onthuld tijdens de Worldwide Developers Conference. De headset lanceert begin 2024 in de VS en komt later ook naar andere landen. De Vision Pro heeft een UHD display met 23 miljoen pixels verdeeld over 2 schermen.


Apple beschrijft de Vision Pro als ’s werelds eerste ruimtelijke computer. De video toont hoe je de bekende iPhone apps en functies via de headset kan gebruiken. De user interface is volledig 3D en kan bestuurd worden via handbewegingen,  voice commands en eye tracking.

Je kan films kijken, chatten, surfen en in principe alles wat je met je iPhone doet. Maar dan in een driedimensionale AR-omgeving. De headset heeft ook een ingebouwde camera waarmee je foto’s en video’s in 2D of 3D kan maken. De ingebouwde speakers zorgen volgens Apple voor 3D-geluid zonder in-ear plugs.

De batterij is extern en via een snoer verbonden met de headset. Zo kan je die in je broekzak stoppen. Per oplaadbeurt gaat hij 2 uur mee.

Maar kan je ook games spelen met de Vision Pro? Volgens Apple meer dan 100 Apple Arcade Games die compatibel is met controllers zoals de PS5 DualSense. Daarnaast biedt de headset ondersteuning voor Magic Keyboard en Magic Trackpad.

Apple is historisch gezien revolutionair als het op nieuwe technologieën aankomt, al zijn we benieuwd of de Vision PR ook een revolutie wordt binnen de AR/VR-wereld. Vooral gezien het heftige prijskaartje.

Een reactie achterlaten