fbpx

Apple sluit dev account Epic Games, EU start onderzoek

Epic Games Store

Tech-gigant Apple heeft de developer account van Epic Games opnieuw gesloten. Zo verhindert Apple dat de ontwikkelaar zijn Epic Games Store kan lanceren op iOS platformen. De Europese Unie is nu een onderzoek gestart om na te gaan of die actie van Apple legaal is.

Na een lang juridisch conflict omdat Epic Games de transactiekosten van Apple probeerde te omzeilen, kreeg Epic Games in februari alsnog zijn dev account terug van Apple om Fortnite en de Epic Games Store terug te brengen naar iOS in Europa.


Dit dankzij de Digital Markets Act, een wet die ervoor zorgt dat grote bedrijven de markt niet zodanig domineren dat de economie eronder lijdt. Begin deze week trok Apple de account van Epic Games echter opnieuw in.

De Europese Unie is daarom een onderzoek gestart. De Europese overheid vraagt meer uitleg aan Apple over het schrappen van Epics account en wil onderzoeken of Apple met deze actie inbreuk gepleegd heeft op andere wetten.

Volgens Epic Games begaat Apple een zware overtreding en toont dit aan dat het techbedrijf niet de intentie heeft om gelijke concurrentie toe te staan op iOS toestellen. De ontwikkelaar beweert dat Apple via deze weg toont wat er gebeurt als studio’s proberen te concurreren met het bedrijf.

In een eigen statement laat Apple dan weer weten dat het account geschorst werd op basis van een gerechtsoordeel uit de eerdere rechtszaak tussen beide bedrijven.

Het conflict tussen beide partijen blijft dus aan de gang.

Een reactie achterlaten