fbpx

Voormalig Sony-baas: “Apple en Amazon zijn grootste bedreiging voor game-industrie”

Layden sony google apple

Volgens ex-PlayStation baas Shawn Layden vormen techbedrijven zoals Apple en Amazon een enorme bedreiging voor de game-industrie. Omdat ze als buitenstaander mee geld willen verdienen en daarom op zoek zijn om de gamesector te verstoren.

Op Investment Summit (via GI.biz) noemde Layden bedrijven als Google, Netflix, Amazon en Apple letterlijk ‘barbaren aan de poort’. Volgens de oud-PlayStation baas zien dergelijke bedrijven dat de game-industrie jaarlijks miljarden dollars omzet genereert en willen ze daar iets van meepikken.


Volgens Layden houden Google, Netflix, Apple en Amazon de game-industrie voortdurend in het oog en proberen ze die ook te verstoren. Net zoals ze met andere sectoren hebben gedaan. Zo zette Apple de muziekindustrie op zijn kop met songs van €0,99 via iTunes. En ook Netflix heeft een onomkeerbare impact gehad op de filmindustrie.

Uiteraard hoort dat bij de evolutie van de industrie, al wil Layden dat die verandering vanuit de game-industrie zelf komt. Zo hoopt Layden dat gaming de eerste sector is die zichzelf verstoort en waar het niet aan Google of Amazon is om alles op zijn kop te zetten.

Verder benoemde Layden ook de vele overnames binnen de gamesector een bedreiging, omdat dat de grootste vijand is van creativiteit. Ook vindt hij de stijgende ontwikkelingskosten voor videogames een slechte zaak, aangezien die een existentiële bedreiging zijn voor sector.

Een reactie achterlaten