fbpx

Antwerpse winkelstraat afgesloten voor Pokémon-jagers

De politie heeft vandaag de Kammenstraat in het centrum van Antwerpen moeten afsluiten voor het verkeer. De reden? Massa’s mensen waren er op zoek naar Pokémon. Het evenement werd georganiseerd door Unizo, dat lures geplaatst had zodat trainers gemakkelijk de kleine monstertjes konden vangen.

Unizo zelf was verbaasd over de opkomst, want er doken meer dan 1000 Pokémon Go-spelers op. Omdat er zoveel mensen op jacht waren, zag de Antwerpse politie zich genoodzaakt de Kammenstraat af te sluiten voor verkeer. Woordvoerster Veerle De Vries reageerde:


“We hebben de straat afgesloten om de veiligheid van de wandelaars te garanderen. De Kammenstraat is namelijk maar een smal eenrichtingsstraatje.”

Hoewel Unizo geen officiële bekendmaking aan de politie van Antwerpen had overgemaakt, wist het korps van het evenement af via Facebook.

Nico Volckeryck, een van de organisatoren van het evenement, was heel tevreden met de opkomst:

“We hadden nooit verwacht dat er zoveel mensen zouden opdagen. Op de Facebookpagina hadden zich maar 200 mensen aangemeld, dus gingen we ervan uit dat er maar een man of 50 zou komen. Naar schatting waren er in totaal zo’n 1200 mensen, waarvan de eersten al rond 12.30 uur opdaagden.

Voor toekomstige evenementen blijft de Antwerpse politie een oogje in het zeil te houden, want Volckeryck zei op de radio al dat er nog een tweede evenement in augustus of september zou volgen.

Antwerpen is trouwens niet de enige stad waar Pokémon Go zo populair is. Ook in het Warandepark in Brussel zitten dagelijks jongeren rond de fonteinen om Pokémon te vangen.

Een reactie achterlaten