fbpx

Activision sleept verdeler van Call of Duty cheatsoftware voor de rechter

Call of Duty

Activision blijft zijn oorlog tegen de vele cheaters in Call of Duty verderzetten. Vorig jaar lanceerde de uitgever zijn anti-cheat systeem Ricochet. En nu sleept het bedrijf de grootste verdeler van cheatsoftware voor de rechter. Dat schrijft website GI.biz.

Concreet startte Activision een rechtszaak tegen EngineOwning. Dat is een Duitse website die zich bezighoudt met de ontwikkeling, verkoop en verdeling van cheats en hacks voor populaire online multiplayer games, met een voorkeur voor Call of Duty games.


De klacht werd officieel ingediend op 4 januari en spitst zich vooral toe op ‘het verspreiden van hacking devices’, die de anti-cheat beperkingen van Ricochet omzeilen. Daarnaast klaagt Activision ook aan de website door zijn handelingen de servicevoorwaarden en de eerlijke competitie ondermijnt.

De cheats en hacking systemen die EngineOwning verspreidt, zijn dan ook behoorlijk geavanceerd. Zo zijn er opties voor auto-fire, auto-aim, het detecteren van andere spelers en nog veel meer. Voor de cheats betaal je tussen zo’n 5 à 15 dollar voor drie maanden. Volgens Activision zorgen de cheats voor reputatieschade en een verlies aan inkomsten. Daarom wil de uitgever ook een schadevergoeding van de website.

Lijkt ons een goede zaak, want we zijn die cheaters in Warzone spuugzat.

Een reactie achterlaten