fbpx

9-jarige doodt vader met pistool en bijl, politie wijst Call of Duty aan als oorzaak

pistool

In de Amerikaanse staat Utah heeft een negenjarige jongen zijn vader op brute wijze om het leven gebracht met een pistool en handbijl. De lokale politie wijst Call of Duty aan als de oorzaak van het incident. De jongen zou de game hebben willen naspelen.

Volgens het politieverslag deelde het 32-jarige slachtoffer een slaapkamer met zijn zoon. Niet lang nadat de twee gingen slapen, liep de zoon de kamer uit en vertelde zijn huisgenoten dat zijn papa aan het bloeden was aan zijn hoofd.


Toen de agenten aankwamen, vonden ze de vader met een schotwonde aan het achterhoofd en ook verschillende snijwonden aan het gezicht en de armen. In de buurt van het lichaam troffen ze een vuurwapen en een Tomahawk-achtige handbijl aan.

In het politieverslag werd vermeld dat de 9-jarige jongen veel video’s keek en games speelde die niet geschikt waren voor zijn leeftijd. Zo keek hij op zijn tablet vaak naar gameplay van Call of Duty: Warzone. Waarin je aan de slag kan met gelijkaardige wapens zoals gevonden op de plaats delict.

Voorlopig is het motief onbekend, al zou de 9-jarige lijden aan gedragsstoornissen die mogelijk geleid hebben tot de moord op zijn vader. De jongen werd voorlopig opgepakt, al is er nog geen officiële klacht.

Een reactie achterlaten