fbpx

“Nieuwe Battlefield komt in 2025, samen met gratis battle royale game”

batttlefield 2025

Volgens nieuwe geruchten werkt EA volop aan een nieuwe Battlefield die eind 2025 zal verschijnen. Daarnaast wil het ook Call of Duty achterna en heeft het een gratis Battlefield battle royale game in ontwikkeling.

Het nieuws komt van Tom Henderson, de gamejournalist van Insider Gaming die al heel wat betrouwbare leaks en info op zijn conto heeft. Volgens Henderson heeft EA verschillende Battlefield-projecten in de pijplijn. Eentje ervan is een nieuwe game in de hoofdserie en die zou gepland staan voor release in oktober 2025.


Voor de nieuwe Battlefield wil ontwikkelaar Ripple Effect (voorheen DICE LA) terug naar de roots van de serie. Terug naar 64-speler matches, een systeem met vier klassen en een vernieuwd destructiesysteem. De game zou zich afspelen in de nabije toekomst (2025 – 2030) en de nadruk leggen op moderne oorlogstechnologie en -wapens.

Verrassend nieuws: naast de ‘premium Battlefield-game’ zou EA ook een gratis, standalone battle royale game zoals Call of Duty Warzone ontwikkelen.

De nieuwe free-to-play Battlefield zou twee gamemodussen bevatten: de klassieke Battle Royale-ervaring waarbij 100 spelers gedropt worden in een grote map en ‘Gauntlet’ waarbij teams verschillende objectives moeten uitvoeren. Het team met de laagste score wordt er telkens uitgekickt.

EA bracht in het verleden de battle royale modi Battle Royale Firestorm (Battlefield V) en Hazard Zone (Battlefield 2042) uit, maar maakte de fout die nooit free-to-play te maken. Die fout wil EA niet meer maken.

Wat denken jullie? Zou een Battlefield Warzone werken?

Een reactie achterlaten