fbpx

Xbox kondigt Showcase aan in juni én Call of Duty sneak peek

Xbox Showcase

Microsoft heeft een Xbox Games Showcase bevestigd voor 9 juni. De show start om 19u en en toont nieuwe trailers en aankondigingen van zowel Xbox Game Studios, Bethesda Game Studios en Activision Blizzard. En erna krijgen we meer te zien van een grote game.

Welke games we te zien krijgen? Volgens  The Verge onthult Microsoft sowieso de nieuwe Gears of War. Ook zou Activision Blizzard het volgende deel in de Call of Duty reeks aankondigen. Volgens eerdere geruchten speelt die game zich af tijdens de Golfoorlog in Irak.


Verder wil Microsoft de showcase ook gebruiken om specifieke releasedata te onthullen van reeds aangekondigde games. Zo zou Bethesda met de Shattered Space expansie van Starfield mikken op een launch in september.

Activision kiest vervolgens een oktober-release voor Call of Duty. Fantasy RPG Avowed en ook Flight Simulator 2024 zouden droppen in november en Indiana Jones en The Great Circle zou pas verschijnen in december.

Opvallend: na de showcase volgt een meteen een Direct van een niet nader genoemde game, al gokken talloze media en fans dat Activision gameplay wil tonen van de nieuwe Call of Duty. In de rechter onderhoek van de aankondiging lijkt het Activision logo immers geschrapt te zijn. Ook de stijl van het wapenschild met de wolvenkoppen lijkt sterk op eerdere Task Force emblemen uit de shooter.

In ieder geval meer info in juni! De livestream van het event is te volgen via YouTube en Twitch.

Een reactie achterlaten