fbpx

Baas Activision noemt Sony’s gedrag ’teleurstellend’

bobby kotick

Het gevecht tussen Sony en Microsoft om Call of Duty krijgt alweer een nieuw hoofdstuk. Hoofdrolspeler is deze keer Bobby Kotick, de grote baas van Activision Blizzard. Hij maakte een mail openbaar die hij naar al zijn medewerkers had gestuurd. Daarin noemt hij het gedrag van Sony teleurstellend.

In de mail geeft Kotick een korte update over de status van de overname van Activision door Microsoft voor zo’n 68 miljard dollar. Hierin haalt hij stevig uit naar Sony. Niet alleen omdat de uitgever suggereert dat Activision een inferieure PlayStation-versie van Call of Duty zou uitbrengen na de overname. Maar ook omdat PlayStation-baas Jim Ryan schijnbaar liet vallen dat hij de overname wil tegenhouden.


Kotick heeft het over ’teleurstellend gedrag van een partner waarmee Activision meer dan 30 jaar heeft samengewerkt’. Al zegt hij er vreemd genoeg ook bij dat dit de relatie tussen Sony en Activision op lange termijn  niet zal schaden.

Die uitspraak van Jim Ryan over het blokkeren van de fusie neem je best ook met een korreltje zout. Het was immers Lulu Cheng Meservey, de EVP of corporate affairs en CCO van Activision Blizzard, die dat bericht via Twitter de wereld in stuurde:

Ook daar had Kotick wat van te zeggen. Zo meldde hij in zijn mail dat ‘Ryan toegaf dat de overname van Activision niet schrikbarend was, maar dat hij simpelweg een stokje voor de fusie wilde steken’.

Wat er uiteindelijk allemaal waar is, valt moeilijk te zeggen aangezien zoveel van dit proces in de media uitgevochten wordt. In ieder geval heeft de relatie tussen PlayStation en Activision allicht een flinke deuk gekregen. Ook al beweert Kotick van niet.

Een reactie achterlaten