fbpx

Gerucht: PS4 Neo lanceert zeker dit jaar

De krachtigere versie van Sony’s huidige console, de PS4 Neo, zou nog dit jaar verschijnen. Althans als we de Britse gaming website Eurogamer mogen geloven. Die heeft uit goede bronnen dat de Neo ondanks zijn afwezigheid op de E3 nog in 2016 komt.

Redacteur Richard Leadbetter sluit het stuk af met het volgende statement:


“Verschillende bronnen hebben mij verteld dat de PS4 Neo nog dit jaar in de rekken belandt, hoewel er niets van getoond werd op E3. Als dat inderdaad het geval is, zal het interessant zijn om te zien hoe ontwikkelaars de nieuwe specs zullen gebruiken en of 4K inderdaad hun belangrijkste focus is.”

Net voor E3 bevestigde Andrew House, CEO van Sony Interactive Entertainment, wel het bestaan van een PS4 Neo, al liet de grote baas meteen ook weten dat de console niet getoond zou worden op E3.

Achteraf gezien een zeer slimme zet van Sony om Microsoft uit zijn tent te lokken. En de vis hapte wel degelijk toe, want het bedrijf onthulde de Xbox Scorpio en bevestigde de 6 teraflops aan rekenkracht van het toestel. Scorpio zou daarmee de krachtigste gameconsole ooit worden.

Natuurlijk zorgde de onthulling er ook voor dat Sony een beetje de kat uit de boom kon kijken. Nu het weet waar Microsoft met zijn nieuwe console naartoe wil, kan Sony zijn plannen voor de Neo nog helemaal omgooien. En dat is volgens ons een zeer realistisch scenario.

Indien de console dan toch dit jaar uitgebracht wordt, zal-ie waarschijnlijk onthuld worden op Gamescom, Tokyo Game Show, Paris Games Week of zelfs een exclusief evenement zoals de PlayStation Experience.

Een reactie achterlaten