fbpx

YouTuber bouwt zelf PS5 Slim van amper 2 cm dik

PS5 Slim

Of je het huidige design van de PlayStation 5 nu mooi vindt of niet, één ding staat vast: hij kan zeker kleiner. Iets wat YouTuber Matthew Perks van DIY Perks bewijst door op eigen houtje een werkende PS5 Slim in elkaar te steken. En die is niet eens 2 cm hoog.

Hoe hij dat gedaan heeft? Perks haalde de PS5 uit elkaar en verving alle lijvige stukken om het formaat van de console drastisch te verkleinen. Als vervangende componenten gebruikte hij zelfgemaakte of vergelijkbare onderdelen. En daar hoort natuurlijk de massieve behuizing van de PS5 bij.


Het enige wat DIY Perks niet in de console kwijt kon, was het koelingsysteem en de voeding. Daarom creëerde hij een eigen waterkoeling. En ook de voeding stak hij weg in een aparte behuizing. Aangezien enkel de processor-componenten in de eigen PS5 Slim zaten, werd het toestel uiteindelijk niet hoger dan 1,9 cm.

Of de DIY-PS5 Slim hetzelfde doet als een standaardversie was natuurlijk de belangrijkste vraag. Om die reden demonstreert DIY Perks ook een korte speelsessie waarin hij Horizon Forbidden West uittest op zijn zelfgemaakte console. En wat blijkt? De koeling van de YouTuber werkt efficiënter dan die van de gewone PS5.

Kijk hieronder zelf maar.

Een reactie achterlaten