fbpx

Xbox wil ‘PlayStation communities blijven ondersteunen na Activision deal’

Microsoft

Nu bekend is dat Microsoft uitgever Activision Blizzard zal overnemen voor een kleine 70 miljard dollar, vraagt iedereen zich af wat er met de franchises gaat gebeuren. Worden games als Call of Duty, Overwatch en Diablo nu Xbox-exclusives? Daar lijkt het op het eerste gezicht nog niet op.

In een interview met Bloomberg heeft Xbox-baas Phil Spencer bekendgemaakt dat hij de communities van bepaalde games niet wil verscheuren. Zo richtte hij zich specifiek naar gamers die Activision-Blizzard titels spelen op PlayStation. Volgens Spencer is het niet de bedoeling om communities weg te halen van het platform. Ook zal Microsoft ’toegewijd blijven aan deze visie’.


Via Xbox Wire geeft Spencer een gelijkaardig statement. Zo stelde hij dat ‘de games van Activision-Blizzard op tal van platformen gespeeld worden’. In de toekomst wil hij ‘die communities op PlayStation blijven ondersteunen en niet in de kou zetten’.

Toch moeten we in het achterhoofd houden dat Spencer gelijkaardige uitspraken deed bij de overname van Bethesda. Eindresultaat? The Elder Scrolls en Starfield zijn nu Xbox exclusives. Merk trouwens op dat Spencer het enkel heeft over de ondersteuning van bestaande gaming communities. En niet over toekomstige games.

Nu goed, wat de toekomst brengt, is koffiedik kijken. In ieder geval blijft Bobby Kotick de grote baas van Activision Blizzard tot de overname afgerond is. Samen met zijn team zal Kotick de interne werksfeer proberen te verbeteren en ook de groei van het bedrijf kracht bijzetten.

Als de deal afgerond is, wordt Phil Spencer als huidige CEO van Microsoft Gaming ook de grote baas van Activision Blizzard. Er wordt aangenomen dat de deal pas in 2023 finaal wordt afgerond.

Een reactie achterlaten