fbpx

Xbox ‘evalueert’ relatie met Activision Blizzard

Xbox

Xbox herbekijkt momenteel zijn relatie met Activision Blizzard als gevolg van de vernietigende onthullingen over ceo Bobby Kotick. Zo zou Xbox niet alleen de daden van Kotick veroordelen, maar ook verdere stappen willen zetten. Dat blijkt uit een interne email die het financiële persbureau Bloomberg kon inkijken.

Afgelopen dagen kwam Activision bijzonder negatief in het nieuws wegens wanpraktijken binnen het bedrijf. Vooral grote baas Bobby Kotick kwam onder vuur omdat hij verschillende incidenten van seksuele intimidatie heeft geminimaliseerd en proberen geheim te houden.


Ook zou hij volgens een onderzoek van The Washington Post zelf betrokken zijn bij een incident. Honderden werknemers gingen na publicatie van het artikel spontaan in staking om het ontslag van Kotick te eisen, maar zonder resultaat: de raad van bestuur liet al weten Kotick te blijven steunen.

Nu komt er ook van buitenaf kritiek op de wantoestanden bij Activision. Zo schrijft Phil Spencer, de grote baas van Xbox, in een interne email dat hij ‘erg verontrust en gechoqueerd is door de verschrikkelijke gebeurtenissen’ .

Spencer laat weten dat hij de reactie van Kotick niet alleen veroordeelt, maar dat hij dat ‘alle aspecten van de relatie met Activision Blizzard zal evalueren en proactieve maatregelen wil nemen’.

Eerder reageerde ook PlayStation-baas Jim Ryan al geschokt. Zo kreeg – opnieuw – Bloomberg een interne email te pakken die Ryan naar al zijn werknemers heeft gestuurd. Daarin uit hij zijn verbazing en teleurstelling in Activision, dat weinig gedaan heeft om diepgewortelde discriminatie tegen te gaan’. Bovendien zou Ryan ook een mail gestuurd hebben naar Kotick zelf om te vragen welke maatregelen Activision zal nemen om de situatie te verbeteren.

Opvallend: sinds de controverse is Call of Duty: Vanguard niet meer te vinden op de frontpagina van de PlayStation Store op consoles. Kijk zelf maar.

Of Activision zal reageren? Dat valt nog te zien. Maar het wantrouwen verliezen van twee grote platformhouders, kan geen goede zaak zijn voor de uitgever.

Een reactie achterlaten