fbpx

Xbox: “Call of Duty, Diablo en Overwatch komen naar Game Pass”

MW2

Microsoft wil alle grote titels van Activision Blizzard zo snel mogelijk toevoegen aan de Xbox Game Pass. Zowel Call of Duty, Diablo als Overwatch horen daar bij. De uitgever wil zo de games toegankelijker maken voor een breder publiek.

Grote baas Phil Spencer maakte het nieuws bekend in een blogpost waarin hij zijn visie voor de overname van Activision Blizzard duidelijk maakt.


Volgens Spencer is het vooral belangrijk dat ontwikkelaars een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken. Gezien niet iedereen een console heeft, maar wel een smartphone of tablet, is mobile gaming volgens Microsoft dé groeimarkt van de toekomst.

Zo kunnen spelers die Xbox Game Pass hebben dankzij cloud gaming verschillende titels naar hun mobiele toestellen streamen. En eens de overname van Activision Blizzard is goedgekeurd, horen Call of Duty, Diablo en Overwatch daar bij.

Spencer herhaalt in de blogpost ook dat Microsoft nog steeds bereid is om nieuwe Call of Duty-games verkrijgbaar te maken op PlayStation- consoles, en dat vanaf launch. Al zou de game op Xbox dus ook verkrijgbaar zijn via Game Pass.

Dat is natuurlijk op voorwaarde dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft kan doorgaan. Momenteel wordt de deal van 70 miljard dollar nog in verschillende landen onderzocht. zo wordt nagegaan of de overname geen ongelijke concurrentie in de game-industrie zal veroorzaken.

Een reactie achterlaten