fbpx

Xbox baas verzekert dat Microsoft consoles blijft maken

Xbox verlies microsoft

Xbox-baas Phil Spencer heeft tijdens een interne meeting bij Microsoft alle medewerkers verzekerd dat de uitgever consoles blijft maken. De mededeling volgt na enkele geruchten dat Xbox zijn exclusives ook naar PlayStation- en Nintendo-consoles zou brengen.

Het nieuws werd gedeeld door The New York Times-journaliste Shannon Liao (via haar persoonlijke blog). Volgens Liao heeft Spencer afgelopen dinsdag een interne meeting gehouden en medewerkers laten weten dat Xbox niet van plan is om de productie van consoles te stoppen.


Xbox-consoles blijven volgens de Xbox-baas ‘onderdeel van een strategie die toegespitst op meerdere toestellen’. Wat Spencer exact bedoelt met meerdere toestellen, is niet helemaal duidelijk. Of hij doelt op de geruchten dat Xbox echt multiplatform gaat? Dat is best mogelijk.

Afgelopen week doken er heel wat geruchten op over Xbox-exclusieve games die mogelijk de overstap maken naar PS5. Zo zouden Starfield, Gears of War, Indiana Jones and the Great Circle en andere games de overstap maken.

Daarnaast dook een gerucht op dat Microsoft geïnvesteerd zou hebben in de aankoop van PS5 devkits. Uiteraard kan dat zijn om de line-up van Activision te blijven garanderen op PS5, maar voorlopig blijft alles in mysterie gehuld.

Spencer zelf liet al weten dat er deze week een onthulling volgt over de toekomst van Xbox.

Een reactie achterlaten