fbpx

Xbox-baas: ‘PlayStation gamers zijn deel van Xbox community’

Xbox

Nu Activision Blizzard deel uitmaakt van Microsoft, kijkt Xbox-baas Phil Spencer volop naar de toekomst. In een nieuw interview met het Japanse magazine Famitsu, deelde hij wat meer over de toekomstvisie van Xbox. En daar horen PlayStation-gamers ook bij.

In het interview bespreekt Spencer de algemene strategie van Xbox waarin Xbox Game Pass een centrale rol krijgt. Al betrekt de Xbox-topman ook Nintendo- en PlayStation-spelers in zijn visie en zegt: “Zoals ROG Ally en Steam deck spelers, moeten we ook Switch- en PlayStation-gebruikers als deel van de community beschouwen.”


Op sociale platformen doet het citaat de wenkbrauwen fronsen van talloze gebruikers, waarbij velen ervan uitgaan dat Xbox geen hardware meer zal verkopen in de toekomst. Of Microsoft zijn Xbox Game Pass service dan naar andere platformen wil pushen? Zou kunnen, al geloven we niet dat Sony daar ooit in meegaat.

Toegegeven, het is een slimme marketing boodschap na de overname van Activision Blizzard, om de relaties met andere uitgevers zo open mogelijk te houden. Vraag is natuurlijk of Sony en Nintendo staan te wachten om Xbox Game Pass te introduceren op hun platform.

Wat denk jij?

Een reactie achterlaten