fbpx

Warner Bros: “Suicide Squad heeft verwachtingen niet ingelost”

Suicide Squad kill the justice league 1

Uitgever Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat actiegame Suicide Squad: Kill the Justice League de verwachtingen niet ingelost heeft. De game verscheen na verschillende uitstellen alsnog op 2 februari, maar haalde erg matige reviewscores. Met een flauwe verkoop tot gevolg.

Gunnar Wiedenfels, de CFO van Warner Bros., deelde tijdens een financiële meeting de status van de game-afdeling van Warner. Hij vermeldde dat het bedrijf momenteel nog steeds profiteert van de launch van Hogwarts Legacy. De Harry Potter-game bezorgde de uitgever een recordwinst in 2023.


Daarna gaf hij toe dat Suicide Squad de verwachte verkoopcijfers niet haalde. Om die reden wordt de groei op jaarbasis voor Q1 2024 zeer lastig.

Suicide Squad: Kill the Justice League is de nieuwste titel van Rocksteady Studios. Warner hoopte op een even groot succes als de Batman-games, maar dat werd het dus niet. Vooral het plan om van Suicide Squad een live-service game te maken, nekte de populariteit van de superheldengame.

De game werd zeer karig onthaald vanaf launch. Onze reviewer gaf Suicide Squad een matige 6.7 op 10 en vond de gameplay gewoon niet sterk genoeg om hiervoor geld neer te tellen.

Rocksteady bevestigde dat de game een jaar lang gratis content krijgt, met The Joker als eerste nieuw speelbaar personage. Al twijfelen we of dat de boel nog kan redden.

Een reactie achterlaten