fbpx

Warner Bros. annuleert PS4- en Xbox One-versie van Gotham Knights

Gotham

Uitgever Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Batman-game Gotham Knights toch niet naar PS4 en Xbox One komt. Ontwikkelaar WB Montréal heeft die versies geschrapt om de spelers de best mogelijk gameplayervaring te kunnen aanbieden.

Bij de aankondiging in 2020 deelde Warner Bros. mee dat Gotham Knights ontwikkeld zou worden als crossgen titel. De co-op actiegame in het Batman-universum werd echter met bijna een jaar uitgesteld, waarna de makers nu de versie voor PS4- en Xbox One schrappen.


Veel details geeft Warner Bros. niet in zijn FAQ op de website. Enkel dat de keuze werd gemaakt om “spelers de best mogelijke gameplayervaring te geven”. Gezien het fiasco dat Cyberpunk 2077 op PS4 en Xbox One veroorzaakte, is het misschien geen slecht idee. Want een game optimaliseren voor de nieuwe generatie consoles en tegelijk speelbaar maken op de oude kost veel tijd en geld.

In de game kan je aan de slag met Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin: een nieuwe garde superhelden die Gotham City moeten beschermen nu Batman gestorven is. De game zou ook co-op voor 4 spelers bevatten.

Gotham Knights verschijnt op 25 oktober enkel voor PS5, Xbox Series  en PC.

Een reactie achterlaten