fbpx

Warcraft-film doet het beter dan Star Wars in China

Hoewel Amerikanen niet warmlopen voor de Warcraft-film, breekt de prent potten in China. Op de eerste dag bracht het fantasy-epos daar al $ 47 miljoen ofwel € 41,5 miljoen op, waarmee hij zelfs Star Wars: The Force Awakens, die slechts $ 33 miljoen of € 29 miljoen opbracht, compleet verplettert.

In Amerika verschijnt Warcraft vanaf 10 juni in de zalen, maar daar wordt niet zoveel verwacht van de film. Er wordt namelijk maar een initiële opbrengst van $ 25 miljoen voorspeld. Vreemd genoeg deed de film het bij onze Britse buren ook niet slecht, want daar bracht hij £ 3,62 miljoen, ofwel € 4,6 miljoen, in het laatje.


Het is niet de eerste keer dat films in Amerika slecht ontvangen worden, maar wereldwijd toch nog heel wat geld bijeensprokkelen. Ook bij Terminator Genysis was dat het geval. De kans op sequels voor Warcraft wordt dus met de dag groter.

Nochtans wordt Warcraft door de pers maar lauwtjes onthaald, mede door de uitgebreide integratie van de game lore en een anti-climactisch einde. Hoe het ook zij, het is duidelijk dat Warcraft z’n mannetje staat in de box office.

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Gekke Chinezen ! Hoe kunnen ze nu in godsnaam Star Wars minder appreciëren dan game films.
    Ookal ziet die warcraft film er behoorlijk tot zeer goed uit . Vind het nog steeds raar dat Warcraft daar zo overhyped is ivm Star Wars.

Een reactie achterlaten