fbpx

Blizzard wil World of Warcraft naar consoles brengen

Schermafbeelding 2023 11 05 om 22.08.50

Blizzard heeft bekendgemaakt dat het overweegt om zijn langlopende MMO World of Warcraft ook naar consoles te brengen. Nu de uitgever deel uitmaakt van Microsoft, komt die stap mogelijk veel dichterbij.

Holly Longdale, vice president van World of Warcraft, vermeldde in een interview met Gamesradar dat de uitgever de stap naar consoles overweegt. Er wordt volgens Longdale steeds vaker over een consoleversie gepraat. En nu Blizzard tot Microsoft behoort, komt er misschien wat meer schot in de zaak.


Toch geeft ze ook toe dat een MMO als World of Warcraft op console een moeilijke kwestie is. Vooral omdat de populariteit voor dergelijke games op consoles veel minder is.

Al neemt het niet weg dat talloze MMO’s, waaronder Final Fantasy XIV, grote communities hebben op consoles. Een mogelijke overstap naar console voor World of Warcraft, zit er misschien wel in.

Momenteel focust Blizzard zich op de WorldSoul Saga, een reeks van drie uitbreidingen. Wij gokken dat een release op consoles eerder voor na de launch van die uitbreidingen zal zijn, want Longdale geeft toe dat de uitgever op dit moment genoeg werk heeft.

Zou jij World of Warcraft spelen op console?

Een reactie achterlaten