fbpx

Voetbalorganisatie FIFA keert zich tegen EA met nieuw statement

FIFA 2

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de volgende voetbalgame van EA de naam FIFA 22 zal dragen. Afgelopen weekend heeft de Internationale Voetbalfederatie namelijk een statement gelost dat duidelijk enkele pijlen richt op de uitgever.

Vorige week liet uitgever EA al weten dat het een naamsverandering voor de FIFA-games overweegt. Vermoedelijk omdat FIFA zo’n 1 miljard dollar vraagt per 4-jarige cyclus om de licentie te vernieuwen. Iets waar de uitgever duidelijk geen zin in heeft.


Als reactie heeft ook de voetbalfederatie nu een statement gelost. Daarin stelt de organisatie dat de rechten van voetbalgames en eSports door meer dan één partij moeten beheerd worden. FIFA hekelt openlijk de monopoliepositie van EA betreffende voetbalgames. Iets waar de federatie komaf mee wil maken.

De voetbalorganisatie laat ook weten dat verschillende ontwikkelaar en technologiebedrijven actief aan het wedijveren zijn om de FIFA-licentie binnen te halen. FIFA laat ook weten dat het onderhandelt met verschillende developers; investeerders en analisten voor de langetermijnvisie op gaming.

Het is duidelijk dat FIFA niet alleen de monopoliepositie van EA wil ondermijnen. De voetbalfederatie weet hoeveel geld EA binnenhaalt met de FIFA-licentie. Iets wat de organisatie natuurlijk zelf ook kan realiseren met de juiste partners.

EA zal zijn podiumplaats echter niet zomaar afstaan. De uitgever liet immers al weten dat het nog tal van andere licenties heeft met een waaier aan partners. En dankzij die relaties, zal EA ongetwijfeld de sterkste speler blijven als het op voetbalgames aankomt. Althans wat de nabije toekomst betreft.

Een reactie achterlaten