fbpx

EA moet dubbel zoveel ophoesten om FIFA licentie te vernieuwen

FIFA 1

Onlangs liet EA weten dat het een naamsverandering overweegt voor zijn langlopende voetbalreeks. Daar blijkt nu een grondige reden voor. Zo zou de Fédération Internationale de Football Association het dubbele bedrag eisen van EA om de FIFA-licentie te vernieuwen.

Het nieuws bereikt ons via The New York Times. De krant schrijft dat de voetbalfederatie maar liefst 1 miljard dollar wil voor elk wereldbekertoernooi – dat slechts één keer in de vier jaar plaatsvindt. Mocht EA dus de FIFA-licentie willen verlengen voor 10 jaar, dan moet de uitgever zo’n 2,5 miljard dollar op tafel gooien.


Toch is er nog meer aan de hand, want er zouden ook meningsverschillen zijn over de wijze waarop EA de licentie zou gebruiken. Zo zou EA de naam willen inzetten ter promotie van allerlei merchandise of tijdens toernooien. FIFA daarentegen heeft liever dat EA zich enkel toespitst op de videogames, zodat de federatie zelf nieuwe producten en merchandise op de markt kan brengen.

De prijsverhoging van de licentie is uiteraard niet verrassend. Elke nieuw deel in de FIFA-reeks is namelijk een gigantische hit. En dankzij de FUT-modus, kan EA lang na de release blijven cashen. Geen wonder dus dat de voetbalfederatie een groter stukje van de taart probeert mee te pikken. Dat gezegd zijnde, zijn de zakken van EA wel diep, maar niet oneindig diep.

Wat zou volgens jou een goede naam zijn voor de FIFA-franchise?

Een reactie achterlaten