fbpx

EA overweegt naamsverandering voor FIFA-serie

FIF 22

De Pro Evolution Soccer-reeks van Konami is misschien niet de enige voetbalgame die een nieuwe identiteit krijgt opgeplakt. Ook uitgever EA overweegt een naamsverandering voor zijn alom bekende FIFA-franchise. Dat laat de uitgever weten in een nieuwe persmededeling.

EA stuurde uit dat FIFA 22 een gigantisch verkoopsucces is, maar het tegelijk de toekomst van zijn voetbalgame aan het herbekijken is. Voornamelijk de licenties. Afhankelijk van onderhandelingen met voetbalorganisatie FIFA, overweegt EA zelfs een naamverandering voor zijn game.


Het is de manager van EA Sports Cam Weber die het statement verduidelijkt. Volgens Weber staat de naamlicentie los van alle andere overeenkomsten en licenties die EA heeft met allerlei voetbalorganisaties. EA moet apart licentiegeld betalen aan voetbalorganisatie FIFA om die naam te mogen gebruiken voor zijn game.

Daarnaast betaalt EA ook licentiegeld voor de UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga, LaLiga Santander en veel meer. Allicht zullen we die toernooien en liga’s wel nog in een toekomstige voetbalgame van EA zien, maar misschien onder een andere naam.

EA wil met dit soort bericht voornamelijk de FIFA en andere licentiepartners onder druk zetten. Lees: de licentiegelden onder controle houden. De kans is groot dat de naamrechten gewoon verlengd worden en FIFA gewoon FIFA blijft.

In ieder geval wil de uitgever de meest complete voetbalervaring blijven afleveren. En met reeds 9,1 miljoen spelers voor FIFA 22 sinds de launch vorige week, lijkt die missie opnieuw volbracht.

Een reactie achterlaten