fbpx

‘Verticale plaatsing voor PS5 dan toch niet schadelijk’

PS5 faceplate

De paniek over een verticale opstelling van je PlayStation 5 was een beetje voorbarig, want een rechtopstaande positie voor de console is dan toch niet schadelijk. Dat werd ontdekt na meer onderzoek.

Afgelopen week waarschuwden technici voor eventuele schade aan je PlayStation 5 wanneer je hem rechtop zet. Dat zou het gevolg zijn van een designfout, waardoor een sluiting tussen de koeling en APU-chip kan barsten door toedoen van zwaartekracht.  Waardoor vloeibaar metaal zou lekken in de console.


Website wololo.net die het nieuws de wereld instuurde, laat nu weten dat het om een misverstand ging. De speciale sluiting die het vloeibaar metaal op zijn plek moet houden, kan immers niet zomaar barsten. Tenzij je met de PS5 gooit of er al eerdere schade was.

De website geeft toe dat het verschillende zaken fout geïnterpreteerd had uit de video van hardware specialist en consolehersteller The Cod3r. En dat er geen direct verband kan aangetoond worden tussen schade aan de PS5 en een verticale positie van de console.

Frappant genoeg blijft een officiële reactie van Sony wel uit. Heeft het iets te maken met een spreekwoordelijke doofpot? Of trekt de uitgever er zich geen moer van aan? In ieder geval: laat je PS5 gerust verticaal staan. Het kan helemaal géén kwaad.

Een reactie achterlaten