fbpx

Outriders studio annuleert Project Dagger na jaren ontwikkeling

outriders

Ontwikkelaar People Can Fly heeft bekendgemaakt dat het zijn co-op actie-RPG met codenaam Project Dagger heeft geannuleerd. Het project was al verschillende jaren in ontwikkeling, maar is nu afgevoerd na een nieuwe evaluatie. De Poolse studio bracht ook de investeerders op de hoogte.

Het nieuws werd gespot door X-gebruiker MauroNL. Volgens MauroNL werd het project geannuleerd na een recente evaluatie betreffende de omvang en het commerciële potentieel van de game. Allicht was Project Dagger als investering te groot voor wat de game zou kunnen opbrengen.


Oorspronkelijk had People Can Fly de handen in elkaar geslagen met Take-Two Interactive voor Project Dagger. Maar in 2022 trok de uitgever zich terug. De studio wilde Project Dagger zelf uitgeven, maar allicht was de inspanning te groot voor de opbrengst die het project zou genereren.

Veel details van Project Dagger zijn er niet, behalve dat het om een co-op action melee RPG ging. De release was gepland voor 2025-2026 en de eerste game zou de start zijn van een nieuwe franchise.

Of People Can Fly nog andere projecten in de pijplijn heeft, is niet bekend.

Een reactie achterlaten