fbpx

Verschillende bronnen bevestigen release van GTA 6 in 2025

GTA 6

Vorige week deelde de beruchte insider Tom Henderson dat Grand Theft Auto 6 pas in 2025 zou verschijnen. De info werd toen beschouwd als een gerucht, al kan dat wel eens realiteit worden. Twee andere journalisten hebben het verhaal van Henderson bevestigd: de nieuwe GTA komt niet voor 2025.

De eerste die de info bevestigt is Jason Schreier, journalist bij het financiële persbureau Bloomberg. Op Twitter liet Schreier weten dat alles wat Henderson deelde, overeenstemt met wat hij zelf gehoord heeft.


De tweede journalist die het verhaal bevestigt, is Andy Robinson via VGC. Zo liet Robinson via de gamewebsite weten dat hij van zijn eigen bronnen gelijkaardige info opgevangen heeft: GTA komt niet eerder dan 2023 naar PS5 en Xbox Series X. Niet alleen duurt het ontwikkelen van dit soort openwereldgames steeds langer, Rockstar wil ook zeker zijn dat er genoeg next-gen consoles verkocht zijn voor het zijn nieuwe game wil uitbrengen.

Opvallend: in alle geruchten duikt de setting van Vice City op. Zo zou GTA 6 zich afspelen in een moderne versie van de stad. Om de werkdruk op de werknemers van Rockstar te verlagen, zou de game-map na release echter aangepast en uitgebreid worden met nieuwe locaties, toevoegingen en meer. Een beetje gelijkaardig aan de map van Fortnite, die met elk nieuw seizoen een make-over krijgt.

In ieder geval gaat deze nieuwe info in tegen eerdere berichten dat GTA 6 al in 2023 zou verschijnen. Toen bekend geraakte dat uitgever Take-Two Interactive enorm veel marketingbudget voorzien had voor dat jaar, gingen experts er vanuit dat de release van de nieuwe GTA toen zou vallen. Niet dus.

In elk geval verschijnt de next-gen versie van GTA V op 11 november voor PS5 en Xbox Series X. De originele game verscheen in 2013 voor PS3 en Xbox 360 en kreeg al een vernieuwde versie op PS4 en Xbox One. Vanaf 11 november kunnen we Los Santos een derde keer bezoeken op PS5 en Xbox Series.

Een reactie achterlaten