fbpx

‘GTA 6 speelt zich af in Vice City, maar verschijnt niet voor 2025’

GTA 6

Het is alweer even stil rond Grand Theft Auto 6, dus tijd voor een vers gerucht. Volgens nieuwe informatie zou GTA 6 zich effectief afspelen in een moderne versie van Vice City. Het slechte nieuws: de openwereldgame verschijnt pas ten vroegste in 2025.

De verse info komt van de beruchte Tom Henderson, die vooral bekend is voor zijn Call of Duty en Battlefield 2042 leaks. Henderson bevestigt dat GTA 6 zich afspeelt in een moderne versie van Vice City. Eerdere geruchten brachten aan het licht dat dat de game zich zou afspelen over een periode van 30 jaar, maar volgens Henderson klopt dat niet.


Henderson laat wel verstaan dat de map van GTA 6 kan groeien en zelfs evolueren, een beetje zoals verschillende battle royale games dat doen. Op welke manier GTA 6 dat concept zal toepassen, is echter niet duidelijk. Verder vermeldt Henderson verschillende personages. Eentje daarvan zou een vrouw zijn, die goed overweg kan met technologie.

Het slechte nieuws: we zullen nog een tijdje moeten wachten op GTA 6. Zo ziet Henderson de game ten vroegste verschijnen in 2025. Daarvoor haalt hij verschillende redenen aan. Eerst en vooral wil Rockstar zijn personeel minder onder druk zetten, aangezien er in de aanloop naar de Red Dead Redemption 2 launch heel wat crunch bij de werknemers was.

Daarnaast haalt Henderson aan dat GTA 6 enkel zal verschijnen op next-gen consoles en pc. Gezien de next-gen bevoorrading behoorlijk wat problemen ondervindt, haalt Henderson aan dat Rockstar liever wacht met de ontwikkeling tot er meer next-gen consoles voorhanden zijn. Om zo ook meer sales te genereren voor GTA 6.

Wie alle bedenkingen van Henderson wil horen, kan de video hieronder even bekijken. Natuurlijk blijven ook Hendersons woorden slechts speculatie, dus neem deze info met een korreltje zout…

REACTIES (2)

Een reactie achterlaten