fbpx

Release GTA 6 staat pas gepland voor 2023

GTA 6

Het ziet er naar uit dat we nog even op de tanden moeten bijten tot de nieuwe Grand Theft Auto er is. Uitgever Take Two heeft in een financieel rapport ingediend met de verwachtingen voor de komende jaren. Opvallend: ze zijn van plan om drie keer zoveel marketingbudget te spenderen in het fiscale jaar 2024. Volgens experts kan dit maar één ding betekenen: een nieuwe GTA.

Dat we GTA 6 volgend jaar niet moesten verwachten, dat hadden we al verwacht. Maar 2023 is nog een heel eind. Toch is dat de conclusie uit de documenten die uitgever Take two indiende bij de overheid. Daarin staat te lezen dat ze in het fiscale jaar 2024 (dat loopt van 1 april 2023 tot 31 maart 2024) van plan zijn 89 miljoen dollar te spenderen aan marketing. Meer dan het dubbel van het jaar ervoor en maar liefst 9 keer meer dan dit jaar.


Een stevige piek in het marketingbudget dus, wat er volgens experts op wijst dat Rockstar dan zijn volgende grote project zal releasen. Ook al zwijgt Rockstar in alle talen, gaat de wereld er van uit dat het wel GTA 6 moet zijn. Of dat ook klopt, weten we alleen wanneer Rockstar de game officieel aankondigt.

Zou de PS5 showcase die Sony op de agenda heeft te vroeg zijn voor een onthulling?

Een reactie achterlaten