fbpx

Vernieuwde PlayStation Plus lanceert op 22 juni

PlayStation Plus

Sony heeft de lanceerdatum bekendgemaakt voor het vernieuwde PlayStation Plus. Zo wil Sony de vernieuwde service lanceren op 22 juni. Al geeft Sony ook mee dat dit nog kan uitlopen.

Europa is immers een van de laatste regio’s waar de vernieuwde service wordt uitgerold. Als blijkt dat in andere regio’s problemen opduiken, kan de Europese lanceerdatum van 22 juni opschuiven. In Azië gaat de service live op 23 mei en in Japan op 1 juni. Amerika volgt op 13 juni.


Zoals eerder bekendgemaakt kan je vanaf dan kiezen uit drie verschillende PlayStation Plus-abo’s: Essential, Extra en Premium. Essential is de goedkoopste en biedt hetzelfde als het huidige PlayStation Plus-abonnement. Extra en Premium voegen een bibliotheek downloadbare games toe. Een volledig overzicht met alle prijzen en details vind je hier.

De overgang naar het nieuwe systeem zal volgens Sony automatisch verlopen. Zo word je gedropt in de categorie die het dichtst aanleunt bij je huidige versie van PlayStation Plus. Heb je momenteel gewoon PlayStation Plus? Dan word je allicht overgeplaatst naar de Essential categorie. Heb je nu ook al een abonnement op PlayStation Now? Dan krijg je waarschijnlijk toegang tot Extra.

Sony heeft via mail aan zijn Aziatische gebruikers laten weten dat upgraden naar een hoger niveau eenvoudig is. Zo moet je als speler het verschil betalen tussen je huidige PlayStation Plus categorie en de hogere categorie, voor zolang je abonnement nog loopt. Over downgrades is echter geen sprake, dus we hebben geen idee of dat ook tot de mogelijkheden behoort.

Een reactie achterlaten