fbpx

Vereiste opslagruimte voor Horizon Forbidden West gelekt

Forbidden West

Wie nog geen extra SSD-kaart voor zijn PS5 heeft aangeschaft, overweegt er best eentje in huis te halen voor februari. Via Twitter is de vereiste schijfruimte voor Horizon Forbidden West gelekt en dat is niet van het minste. Met zo’n 96 GB gaat Guerrilla’s langverwachte openwereldgame de Call of Duty-serie achterna.

De info verscheen via PlayStation Game Size, een Twitter-account dat via de PlayStation Network database de filegroottes van PlayStationgames in kaart brengt. Blijkbaar werd Horizon Forbidden West net toegevoegd aan de databank en daaruit blijkt dat de titel maar liefst 96, 35 GB in beslag neemt.


Merk wop dat PlayStation Game Size hier nog géén Day One Patch heeft bijgeteld. Daarnaast merkt het account ook op dat games vaak in de praktijk een stuk groter zijn dan wat de back-end database aangeeft. Met andere woorden: als de titel geïnstalleerd is op je PS5, kan hij dus nog groter zijn. Volgens PlayStation Game Size kan de PS5-game gemakkelijk tot 110 GB opslokken.

Als je weet dat spelers maar toegang hebben tot 667 Gb van de interne SSD van de PS5, zal de openwereldgame 1/6de van je volledige opslagruimte. Hoe groot de game op PS4 wordt, is nog niet bekend. Maar reken ook daar op een forse brok van je HDD.

Tot slot laat PlayStation Game Size ook nog vallen dat de pre-load van Horizon Forbidden West begint op 11 februari. Fans hebben dus meer dan een week de tijd om de game te downloaden.

Ontwikkelaar Guerrilla Games dropte deze week een nieuwe trailer die de mechanische monsters van de game in de kijker ziet. En wat ziet het er fantastisch uit.

Horizon Forbidden West komt op 18 februari naar PS4 en PS5.

Een reactie achterlaten