fbpx

Update voegt New Game Plus toe aan God of War Ragnarök

ragnarok new game plus

Santa Monica Studio heeft bekendgemaakt dat de update met New Game Plus voor God of War Ragnarök nu live is. De game krijgt heel wat extra’s waaronder verse uitrusting, een hogere level cap, een cinematic zwart-wit modus en meer.

Wie de game uitgespeeld heeft, kan meteen in New Game Plus duiken vanuit het hoofdmenu. Al je verzamelde gear, wapens (ook de Draupnir Spear) en vaardigheden blijven behouden. En je kan je volledige arsenaal aan wapens en uitrusting gebruiken vanaf het begin.


Het enige wat je niet krijgt, zijn Sonic en Hex pijlen voor Atreus. Zones die dergelijke pijlen vereisen, zijn dan ook niet toegankelijk tot je het punt in het verhaal bereikt waar je de pijlen vrijspeelt.

Wat nieuwe uitrusting betreft, krijg je:

  • Armor of the Black Bear
  • Spartan Armor
  • Ares Armor
  • Zeus Armor
  • Spartan Aspis (Shield)

Een handvol bestaande armor sets hebben na de update ook een alternatieve kleur of stijl gekregen. Dat om de boel fris te houden terwijl je de game een tweede keer tackelt. De alternatieve looks zijn verkrijgbaar bij de Huldra Brothers shop. Het nieuwe Berserker Armor krijg je nadat je de Berserker King verslaat in New Game Plus.

De game introduceert nu ook een hogere level cap. Om mee te groeien, is het mogelijk om al je level 9 gear om te zetten naar een ‘Plus’ versie, die meer progressie bieden. Het armor upgraden naar een ‘Plus’ levert je een Gilded Coin op, waarmee je de nieuwe Enchantments kan kopen.

Wat die Enchantments betreft, heeft Santa Monica ook enkele coole dingen toegevoegd. Zo kan je bepaalde stat boosts, die voordien enkel beschikbaar waren als perks op uitrusting, nu kopen als Enchantment voor je Amulet. Natuurlijk zal je de sterkste Enchantments, gekocht met Gilded Coins, pas kunnen activeren bij een bepaalde level cap.

Verder droppen verslagen Berserker Souls nu ook Enchantments. En daarnaast zijn er zogenaamde Burdens. Dat zijn negatieve perks die activeren onder bepaalde voorwaarden, voor een extra uitdaging.

Verder zijn er nieuwe mogelijkheden tot progressie. Zo kan je Skill Mods extra versterken met XP, maar ook zijn bepaalde uitdagingen nu verder uitgebreid met nieuwe limieten. Tot slot krijg je meer Yggdrasil Dew bij het openen van Nornir Chests.

Vanzelfsprekend wordt de game veel uitdagender. Zo biedt de training area in Niflheim nu meer opties om je gevechtsmoves te perfectioneren. Ook de Endgame Bosses zijn een pak moeilijker, waardoor bepaalde vijanden zoals Berserkers en de Valkyrie Queen Gna nieuwe moves hebben.

En tot slot krijg je ook een visuele toevoeging. God of War spelen in zwart-wit? Dat kan, dankzij de volledig nieuwe Black and White Render Mode. Doet een beetje denken aan de cinematic modus van Ghost of Tsushima.

Nog meer weten? Check dan zeker ook de PlayStation Blog. Al moet gezegd dat het artikel veel afbeeldingen bevat van de nieuwigheden. Wie het liever zelf ontdekt, is dus best voorzichtig.

Een reactie achterlaten