fbpx

Until Dawn remake voor PS5 in de maak bij Virtuos

Until Dawn PS5

Een aankondiging van die Until Dawn remake tijdens de nieuwe State of Play? Die kans is bijzonder groot. De remake werd na verschillende geruchten ook gespot op LinkedIn, als een project van ontwikkelaar Virtuos.

Reddit-gebruiker KekanKok ontdekte dat een voormalig 3D-animator bij Virtuos, bekend van de Metal Gear Solid Delta: Snake Eater game, gewerkt heeft aan de game. Nacri Lu was een werknemer bij de studio van oktober 2018 en 2020 en zorgde voor de animatie bij verschillende projecten.


Eén van de games waar Lu aan gewerkt heeft, was Until Dawn, dat beschreven wordt als ‘PC/Console game’. Gezien de originele titel voor PS4 al verscheen in 2015, gaat het wel degelijk om een nieuwe versie.

Onlangs lekte bekende leaker BillBil-kun het bestaan van de nieuwe Until Dawn. Hij verwacht zelfs een aankondiging tijdens de State of Play.

Zoals je weet, is Until Dawn een interactieve horrorgame, waarin acht vrienden een nachtje spenderen in een afgelegen berghut. Wanneer zich plots een paar vreemde gebeurtenissen voor doen, moeten ze er alles aan doen om de nacht heelhuids door te komen. Bekende gezichten in de cast zijn Rami Malek en Hayden Panettiere.

Een reactie achterlaten