fbpx

Uncharted regisseur werkt aan nieuwe Star Wars game

Schermafbeelding 2022 04 19 om 20.16.35

Die Star Wars-game van voormalig Uncharted-regisseur Amy Hennig lijkt er dan toch te komen. Hennig werkt samen met Disney om een nieuwe action-adventure titel in het Star Wars universum tot leven te brengen. Wij zijn nu al geïnteresseerd.

Op de website van haar studio Skydance New Media laat Hennig weten dat ze al een tijdje aan een project werkt samen met Disney en Lucasfilm Games. “Star Wars heeft in 1977 mijn toen 12-jarige brein voorgoed veranderd. Ik vind het geweldig om samen met Lucasfilms Games  interactieve verhalen te vertellen in dit universum waar ik van hou.”


Het wordt een verhaalgedreven action adventure met een origineel verhaal in het Star Wars-universum. Meer details zijn er nog niet, dus het is ook niet duidelijk of je aan de slag mag met een lightsaber of een blaster.

Amy Hennig was het creatieve brein achter de Uncharted-reeks, maar verliet Naughty Dog tijdens de ontwikkeling van Uncharted 4 om voor EA een Star Wars-game te gaan maken. Even later sloot EA de deuren van Visceral Games en annuleerde het ganse project.

Amy Hennig startte vervolgens haar eigen studio Skydance New Media en nu wordt duidelijk dat ze haar Star Wars-plannen nooit heeft opgegeven. Wanneer de game komt, is niet bekend, maar verwacht deze niet voor 2024.

Niet gevreesd, er komen nog heel wat Star Wars-games onze richting uit. Zo maakte Ubisoft al bekend aan een openwereldgame in het Star Wars-universum te werken, ontwikkelt Quantum Dream Star Wars Eclipse en komt Star Wars Jedi: Fallen Order 2 eraan.

Een reactie achterlaten