fbpx

Ubisoft kondigt open wereld Star Wars game aan

ubisoft star wars

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een nieuwe Star Wars-game. Ontwikkelaar van dienst is Massive Entertainment, de Zweedse studio van The Division. Het wordt volgens de website een openwereldgame in het Star Wars-universum, maar meer details zijn er op dit moment niet.

Volgens techwebsite Wired die het nieuws wereldkundig maakte, wordt de game ontwikkeld met de Snowdrop Engine die ook voor The Division gebruikt wordt. Julian Gerighty, de game director The Division 2, gaat ook dit project leiden.


Eerder deze week maakte Disney bekend dat alle games onder het nieuwe label Lucasfilm Games worden uitgebracht. Naast deze Star Wars-titel kondigde Disney een nieuwe Indiana Jones-game aan. Die wordt ontwikkeld door MachineGames, de studio achter Wolfenstein.

Of dit betekent dat EA zijn Star Wars-licentie verliest? Geen idee, maar de uitgever is althans zijn exclusiviteit kwijt nu ook Bethesda en Ubisoft Star Wars-games maken.

Dat Massive Entertainment plots een Star Wars-game ontwikkelt is bovendien best een verrassing. De Zweedse studio is al een ruime tijd bezig met een game gebaseerd op de Avatar-films. De ontwikkeling verloopt echter niet vlot, waardoor die titel werd uitgesteld tot 2022.

Wat voor een Star Wars-game denk jij dat het wordt? Krijgen we *fingers crossed* een openwereldgame gebaseerd op The Mandalorian? Massive Entertainment is nu eenmaal gespecialiseerd in het betere knalwerk…

Een reactie achterlaten