fbpx

‘Ubisoft werkt aan remake van eerste Assassin’s Creed’

Schermafbeelding 2022 08 30 om 18.41.31

Of we binnenkort weer door Jeruzalem kunnen rennen met meester-assassin Altaïr? Als we een vers gerucht mogen geloven wel. Volgens de Franse YouTuber J0nathan werkt Ubisoft in het geheim aan een remake van de allereerste Assassin’s Creed.

Het plan voor een remake kwam er als een gevolg van Assassin’s Creed Mirage, de nieuwe Assassin’s Creed met Basim uit Valhalla in de hoofdrol. Volgens YouTuber J0nathan die al eerder Ubisoft nieuws lekte zijn de gebeurtenissen in die game sterk verbonden met het verhaal van de eerste Assassin Creed.


Ubisoft zou ook verschillende digitale assets van Mirage kunnen hergebruiken voor de remake, waardoor de ontwikkelingstijd en -kosten stevig gedrukt kunnen worden.

Volgens J0nathan zou Ubisoft deze Assassin’s Creed remake ook als onderdeel willen maken van de season pass van Assassin’s Creed Mirage. Met andere woorden: wie Assassin’s Creed Mirage in de lente van 2023 koopt, krijgt er later dat jaar jaar de remake van deel 1 bij. Als dit gerucht klopt natuurlijk.

Op 10 september komen we allicht meer te weten tijdens de nieuwe Ubisoft Forward.

Een reactie achterlaten