fbpx

Gerucht: Assassin’s Creed Mirage verschijnt lente 2023

assassins creed mirage

Het nieuwste deel in de Assassin’s Creed reeks heet Assassin’s Creed Mirage en staat gepland voor release in de lente van 2023. Althans als we een gerucht van de Franse YouTuber j0nathan mogen geloven. De game zou bovendien terugkeren naar de sneaky roots van de reeks.

In een video vertelt hij dat Ubisoft Assassin’s Creed Mirage onthuld zal worden tijdens de volgende Ubisoft Forward livestream op 10 september. Het spel zou gepland zijn voor release tussen april en juni 2023. Zoals reeds bekend heette de game aanvankelijk Assassin’s Creed Rift en was het een uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla met personage Basim in de hoofdrol.


Omdat het project echter zo groot werd, groeide de game uit tot een standalone titel. Concreet speelt de game zich af in Bagdad tussen 860 en 870, tijdens de anarchie van Samara. Gedurende het spel zal je opnieuw doelwitten moeten opsporen en vermoorden via een stealth aanpak zoals in de eerste games.

Volgens de YouTuber zou de map daarom kleiner zijn, met verschillende dorpjes verdeeld over het landschap, gescheiden door rivieren en de woestijn. Een beetje zoals The Kingdom in de eerste Assassin’s Creed.

Assassin’s Creed Mirage krijgt ook een Season Pass. Zo zou een uitbreiding in de wereldstad Constantinopel daar onderdeel van zijn en werkt Ubisoft ook aan een remake van de allereerste Assassin’s Creed. Die wordt volgens de YouTuber ook onderdeel van de Season Pass.

Op 10 september krijgen we allicht tijdens Ubisoft Forward de eerste glimp van Assassin’s Creed Mirage.

Een reactie achterlaten