fbpx

“Ubisoft schrapte Immortals 2 om te focussen op Assassin’s Creed Red”

Assassins creed red fenyx rising 1

Met Assassin’s Creed Red vervult Ubisoft een droom van vele fans. De reeks zakt eindelijk af naar het feodale Japan en combineert assassins met ninja en samoerai. Ubisoft wil zich volop concentreren op de nieuwe generatie Assassin’s Creed-games en schrapte daarom het vervolg op Immortals: Fenyx Rising.

We vertelden jullie vorige week al dat een sequel op Immortals geannuleerd werd, omdat Ubisoft zich wilde concentreren op zijn sterkste franchises. Vooral bij Ubisoft Quebec vonden wat verschuivingen plaats waarbij verschillende teams overgezet werden naar onaangekondigde projecten.


Toch is er volgens Axios reporter Stephen Totilo wat anders aan de hand. Zo ving de gamejournalist op dat de Immortals sequel, geïnspireerd door de Polynesische cultuur en mythologie, in goede handen was. Ubisoft vond echter Assassin’s Creed belangrijker en vergrootte de ontwikkelingsteams van zowel Assassin’s Creed Red als Assassin’s Creed Hexe.

Laat ons hopen dat de Immortals echter niet volledig geannuleerd is, maar voorlopig in de koelkast gestopt werd tot Ubisoft er meer tijd voor heeft…

Een reactie achterlaten