fbpx

Ubisoft schrapt plannen voor Immortals: Fenyx Rising sequel

Immortals

Slecht nieuws voor fans van mythologie met een vleugje humor, want Ubisoft heeft zijn plannen voor een sequel van Immortals: Fenyx Rising opgeborgen. Een vervolg was reeds in de maak, maar Ubisoft heeft die nu gecancelled.

Het nieuws bereikt ons via videogameschronicle.com dat contact had met verschillende bronnen binnen het ontwikkelingsteam. De website meldt dat een sequel in ontwikkeling was bij Ubisoft Quebec. Het vervolg zat in de conceptfase, de eerste ontwikkelingsfase.


Het management besliste echter de stekker uit het vervolg te trekken. De uitgever wil zich immers concentreren op zijn sterkste franchises. Denk daarbij aan Far Cry, Rainbow Six en Assassin’s Creed.

Ubisoft had oorspronkelijk plannen om van Immortals: Fenyx Rising een franchise te maken, waarin telkens een andere mythologische cultuur aan bod zou komen. Zo zou de sequel de mosterd zoeken bij Hawaïaans-Polynesische mythes. Althans als we gamejournalist Jeff Grubb mochten geloven.

Hoewel de originele titel tamelijk lovende reviews kreeg, deed de game het minder goed aan de kassa. En dat heeft allicht bijgedragen tot Ubisofts beslissing om de sequel te schrappen.

Een reactie achterlaten