fbpx

Ubisoft annuleert free-to-play shooter The Division Heartland

the division heartland

Ubisoft heeft de free-to-play shooter The Division Heartland geannuleerd. Tijdens een recente aandeelshoudersvergadering maakte de uitgever bekend dat de ontwikkeling wordt stopgezet ten voordele van andere projecten.

Ubisoft deelde mee dat de ontwikkeling is stopgezet en werknemers zijn overgezet naar XDefiant en Rainbow Six Siege. Het was volgens de uitgever een lastige, maar noodzakelijke beslissing.


Volgens grote baas Yves Guillemot leunde het project niet langer aan bij de nieuwe strategische focus van Ubisoft. De uitgever wil selectiever worden in zijn games en focust zich enkel nog op grote openwereldgames en games as a service.

The Division Heartland was in de maak bij Red Storm Entertainment en zou een free-to-play multiplayer survival-action shooter worden voor pc en consoles. De game zou zich afspelen in Silver Creek, een fictieve community in het centrum van de Verenigde Staten. Als spin-off van The Division, was ook de regio natuurlijk getroffen door de vernietigende epidemie.

Onlangs onthulde de uitgever nog Assassin’s Creed Shadows, dat de reek naar Japan brengt.

Een reactie achterlaten