fbpx

Ubisoft onthult Assassin’s Creed Shadows met vette trailer

assassins creed shadows close

Ubisoft heeft de eerste trailer gedeeld van Assassin’s Creed Shadows, het langverwachte Japanse deel in de serie. Zoals al eerder gelekt kan je aan de slag met Yasuke, de eerste zwarte samoerai en de vrouwelijke shinobi Naoe. De game verschijnt 15 november.

Ubisoft Québec (bekend van Assassin’s Creed Odyssey) heeft de leiding over deze Shadows. Het verhaal speelt zich af in het Japan van de 16e eeuw. Het land stevent af op een wreed pad naar eenwording, waardoor de onrust toeneemt door nieuwe coalities en corrupte buitenlandse invloeden het land infiltreren.


Je kan Shadows spelen met beide personages: de bedreven shinobi-assassin uit de Iga-provincie Naoe en de machtige samoerai uit de historische legende Yasuke. Beiden hebben volgens Ubisoft een complementaire speelstijl.

Naoe kiest voor de meer geraffineerde tactieken en kan gebruik maken van licht, geluid en schaduwen om niet opgemerkt te worden. Als boomgrote samoerai doet Yasuke het minder stealthy en kiest voor de brutere aanpak waarmee hij grotere groepen vijanden aankan.

Naast de gekende openwereldstijl van Assassin’s Creed introduceert Shadows enkele nieuwe gameplay mechanics. Informatie is cruciaal, dus moeten spelers hun eigen spionagenetwerk uitbouwen om nieuwe gebieden te ontgrendelen en op doelwitten op te jagen.

In Shadows kan je jouw eigen schuilplaats bouwen en customizen, en er ook je eigen bemanning trainen.  Ook cool: je kan bondgenoten met zeer gespecialiseerde vaardigheden rekruteren, die je helpen tijdens missies.

Check de eerste trailer hieronder. Assassin’s Creed Shadows verschijnt voor PS5, Xbox Series en pc.

 

Een reactie achterlaten